Ema andis õpetajate streigi puhul end purju joonud alaealised politseisse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseil tuli purjutanud alaealised ette võtta.
Politseil tuli purjutanud alaealised ette võtta. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval tuli Jõhvi politseil tegeleda kaheksa alaealise noorega, kes õpetajate streigipäeva tähistamiseks olid otsustanud tarvitada alkoholi.

Kolmapäeva hilisõhtul kella 23.30 paiku sai Ida prefektuuri juhtimiskeskus väljakutse Toila valda ühte puhkekeskusesse, kus pidutsevat alaealised.

Kõne juhtimiskeskusesse tuli ühelt emalt, kelle tütar oli pidutsejate seas. Kõne teinud ema sõnul olid ülejäänud noorte lapsevanemad teadlikud peost, kuid mitte sellest, et koosviibimise käigus ka alkoholi tarvitatakse.

Juhtimiskeskusesse kõne teinud ema rääkis, et sai tütre alkoholijoobest aru siis, kui oli talle helistanud. Ema sõitis patrulliga puhkekeskusesse, kust leitigi viis alkoholijoobes alla 18-aastast noort. Tegemist oli seltskonnaga, kus oli neli tütarlast ja üks noormees, kes olid sündinud 1994. aastal.

Õpetajate streiki tähistanud tütarlapsed veetsid patrulli kohalesaabumise hetkel aega puhkekeskuse saunalaval ja kuna politseipatrulli koosseisus olid ainult mehed, tõi tüdrukud saunalavalt ära väljakutse teinud ema.

Lisaks Toila vallas puhkekeskuses pidutsenud noortele tabati samal päeval Iisakus kaks noormeest, kes läksid päevakeskusesse aega veetma. Päevakeskuse juhataja, kes sai aru, et noored on alkoholijoobes, teavitas sellest politseid. Nende kahe noormehe puhul oli üks neist äsja saanud täisealiseks, aga teine oli alaealine. Samuti tabati üks 1995. aastal sündinud noormees kella 20 paiku õhtul Jõhvi linnas.

Jõhvi politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Martin Rist tõdes, et alaealiste alkoholitarbimise juures on oluliseks teguriks ka täiskasvanu. «Me ei saa suhtuda ükskõikselt alaealistele alkoholi müümise võimalikesse tagajärgedesse, milleks võib olla kuriteo ohvriks langemine või tõsistesse probleemidesse sattumine.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles