Süüria võimupartei hoiatab välismaise vandenõu eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria demonstrant president Bashar al-Assadi portreega.
Süüria demonstrant president Bashar al-Assadi portreega. Foto: SCANPIX

Süüriat kaua valitsenud Baathi partei ütles täna võimu toonud riigipöörde 49. aastapäeva tähistades, et riik on ülemaailmse vandenõu ohver.

Araabia rahvuslaste partei Süüria haru kutsus president Bashar al-Assadi ümber koonduma, et saada jagu riigi ees seisvatest «märgatavatest väljakutsetest».

Partei avalduses öeldi, et Süüria saab vandenõust jagu rahva tahte ja ühtsusega.

26. veebruari referendum, mida opositsioon boikoteeris, kiitis heaks põhiseadusmuudatused. See tegi lõpu partei ligi pool aastat kestnud seaduslikule monopolile, kuid jätab Assadile endiselt suured volitused.

Teises avalduses hoiatas partei araabia ja lääneriikide vandenõu eest, mis «üritab kasutada ära rahumeelset rahvaülestõusu, mis nõuab õigustatud reforme, mida toetas partei 10. kongress» 2005. aastal.

Avalduse sõnul oleks muudatused kiiremini ellu viidud, kuid Lähis-Ida murrangud lükkasid seda edasi.

1963. aasta 8. märtsi riigipööre tõi Baathi partei Süürias võimule. Teine putš 1966. aastal tõi pöörde vasakule ning pärast 1970. aasta riigipööret sai võimule Assadi isa Hafez al-Assad.

Bashar al-Assad sai presidendiks pärast isa surma 2000. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles