Indrek Põder oma vabastamist ei taotle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitsepolitsei hoone Tallinnas Tõnismäel
Eesti kaitsepolitsei hoone Tallinnas Tõnismäel Foto: Toomas Huik

Altkäemaksukahtlusega kaitsepolitseiameti endine töötaja Indrek Põder ei taotle esialgu rohkem oma vahi alt vabastamist, sest see ei ole kriminaalmenetluse praeguses seisus mõistlik.

«Lähtudes kriminaalmenetluse käigust ja kliendi soovist, ei ole kaitsja seni esitanud kohtule taotlust vahistatuse jätkuva põhjendatuse kontrollimiseks,» ütles Põdra kaitsja vandeadvokaat Jaak Siim Postimehele.

«Taotlust ei ole esitatud menetlustaktikalistest kaalutlustest lähtuvalt,» selgitas Siim, kuid lisas, et ei või menetluses toimunud arenguid ilma riigiprokuratuuri loata kommenteerida.

Indrek Põder vahistati 21. detsembril kahtlustatuna altkäemaksu võtmises. Tema kaitsja taotles kohe mehe vahi alt vabastamist, ent Tallinna ringkonnakohus otsustas jaanuari algul taotlust mitte rahuldada. Siis otsustas Põder koos oma kaitsjaga, et riigikohtusse vabastamist taotlema ei minda, vaid kaalutakse uuesti kahe kuu möödudes taotleda vahistamise põhjendatuse kontrollimist.

Samas kriminaalasjas on esitatud kahtlustus ka politseiameti sisekontrolli büroo endisele juhile Meelis Tanielile. Kokku on kriminaalasjas kahtlustatavaid üle kümne, enamikku kahtlustatakse altkäemaksu andmises, vahendamises ja võtmisele kaasaaitamises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles