Kilgi firma jättis töötajad rahata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Rein Kilgile kuuluva Haapsalu Lihameistri kuus töötajat pole ootamatult suletud ettevõttest kätte saanud välja maksmata palka ning koondamis- ja puhkusetasusid.

Seekord on asjasse segatud ka Kilgi väimees, tuntud suusataja Kaspar Kokk, kes töötas Lihameistri tegevdirektorina, vahendab Reporter.ee.

Asjad hakkasid firmas allamäge minema juba eelmise aasta detsembris, kui töötasud hilinema hakkasid. Alates tänavu veebruarist ei jätkunud firma palgal olijatele aga enam tööd. «Kausitäit toodangut ka ei olnud. Istusime lihtsalt tööl, oma tööaja olime tööl ja kõik. Istusime ja ajasime juttu lihtsalt omavahel. Kõik vahetused käisid tööl, nagu pidid olema ja niimoodi käisime,» kirjeldas firma endine töötaja Arnold Teppe.

Veebruari alguses tabas firma töötajaid šokk – tegevdirektor Kaspar Kokk teatas, et ettevõte lõpetab tegevuse ja töölepingud lõpetatakse. Teppe sõnul on töötajatele maksmata poole kuu palk, puhkusetasud ja koondamisraha. Kokk lõpetas töölepingud 15. veebruari kuupäevaga ning seaduse järgi tulnuks töösuhet lõpetades kõik saamata rahad samal päeval välja maksta. Telefoni teel töötajatel Kokka hiljem tabada ei õnnestunud, ütles Teppe.

Edasi suunduti Tööinspektsiooni, kuid ka selle esindaja kõned suunati Koka kõneposti. Meest pidi tükk aega püüdma ka «Reporter», kuid lõpuks sai uudistesaade Koka postkasti jäetud teatele vastuse, et ta on ettevõtte juhtimisest juba mõnda aega taandatud ega tea töötajate rahadest midagi. Millal puuduvate summade väljamaksmine võimalik on, ta öelda ei osanud, samuti väitis ta «Reporterile», et töötajad ega Tööinspektsioon pole talle helistanud.

Äriregistri andmetel on alates 28. veebruarist Koka asemel Lihameistri juhatuse ainsaks liikmeks jurist Silver Eensaar. Arupärimisele vastates ütles ta, et pankrotiavaldus on esitatud ja pankrot peaks välja kuulutatama kuu aja jooksul, aga keegi töötajatest rahata ei jää ja tasud makstakse välja. «Ma ei näe, et see reaalselt saaks juhtuda enne paari kuud,» ütles ta samas.

Rein Kilk väitis «Reporterile», et tema Lihameistriga ei tegele ega tea selle rahalisest viletsusest midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles