Suursaadik külastas Birminghamis ravil viibivaid Eesti kaitseväelasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Lepik.
Aino Lepik. Foto: SCANPIX

Eesti Suursaadik Ühendkuningriigis Aino Lepik ja saatkonna kaitseatašee kolonel Vahur Väljamäe külastasid täna Birminghamis ravil viibivaid Eesti kaitseväelasi, kes on Afganistanis ISAF missiooni käigus haavata saanud, ning kohtusid ka nende pereliikmetega.

Birminghamis asuvas Ühendkuningriigi sõjameditsiini keskuses on praegu ravil kolm vigastatud Eesti kaitseväelast.

Kuningliku sõjameditsiini keskuse juht kolonel Kevin Beaton andis suursaadikule ja kaitseatašeele ülevaate keskuse sõjameditsiini, ravi- ning taastusravivõimalustest. «Eesti kaitseväelased, kes missiooni nii hästi täidavad, riskides seejuures tihti oma eluga, väärivad parimaid ravivõimalusi,» ütles suursaadik Aino Lepik.

«Mul oli hea meel näha, et Birminghami sõjameditsiinikeskus pakub väga kõrgel tasemel ravi- ja hooldustingimusi meie sõduritele,» lisas ta. Suursaadik tänas kolonel Beatonit Eesti riigile osutatud abi eest missioonisõdurite ravimisel.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast. Alates 2006. aastast osaleb Eesti jalaväekompanii operatsioonil Afganistanis Helmandi provintsis Briti väekoondise koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles