Moskva miilits pidas kinni tääke vedanud Eesti kodaniku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Venemaa pealinna Moskva raudteemiilits pidas kinni 26-aastase Eesti kodaniku, kellelt võeti Leningradi raudteejaamas ära 62 nuga ja tääki.

«Välismaalase spordikotist leidsid miilitsad 62 külmrelva,» teatas RIA Novostile Moskva raudteemiilitsa pressiesindaja Tatjana Agapova.

Ära võetud külmrelvade seas oli Austria, Kalašnikovi külge kinnitatavaid ning Teise maailmasõja ajast pärit Saksa tääke.

Kõige vanem ära võetud tääk on tehtud 1895. aastal. Ekspertide kinnitusel kuulub 62  konfiskeeritud terariistast 37 külmrelvade kategooriasse. Mõne noa ja täägi hind võib küündida kuni 100 000 rublani.

Tallinna-Moskva rongiga saabunud reisija seletas miilitsatele, et tõi kollektsiooni inimesele, kellega pidi kohtuma raudteejaamas. Juhtumi kohta on algatatud kriminaalmenetlus külmrelva ebaseadusliku hoidmise ja omamise paragrahvi alusel ning süüdimõistmisel võib karistuseks määrata ühiskondlikku kasulikku tööd 180 kuni 240 tunni ulatuses või kuni kaks aastat vabadusekaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles