Kaasvangi tapnud kinnipeetavat ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tänavu aprillis algab Harju maakohtus protsess mehe üle, kes viibides vahialusena Tallinna vanglas tappis uurimisandmetel oma kambrikaaslase.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungis 32-aastane Roman mullu 13. oktoobri õhtupoolikul Tallinna vanglas olmetüli käigus kallale temaga kambrit jaganud teisele vahialusele. Kui Roman oli vahistatud kahtlustatuna vargustes, siis teisel mehel lasus kahtlustus seksuaalkuriteos.

Uurimisandmetel lõi Roman teist meest metallist riidenagiga korduvalt vastu pead ja kägistas teda juhtmega, mille tagajärjel kannatanu sündmuskohal suri.

Samuti süüdistab prokuratuur Romani viies varguses, mis pandi toime möödunud aasta aprillist septembrini Tallinnas asuvas baaris, kohvikus, poes ja tanklas. Süüdistuse järgi varastas Roman neljal korral alkoholi ja ühel korral paki kohvi ning tekitas kokku umbes 200 eurot kahju.

Reedel Harju maakohtus toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus hakkab Romani süüasja arutama 4. aprillil. Süüdimõistmisel ootab varem 15 korda kohtulikult karistatud Romani kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles