Jääolud pidurdavad Ruhnu uue laeva vettelaskmist

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu..
Ruhnu.. Foto: Toomas Huik.

Kuigi Ruhnu liinile laeva ehitav Baltic Workboats plaanis uue aluse vette tõsta 7. märtsil, lükkavad Saaremaa lõunarannikul valitsevad jääolud laeva vettelaskmise edasi kuni jääminekuni.

Baltic Workboatsi projektijuht Uku Aaslav-Kaasik nentis veeteede ametile saadetud kirjas, et nad planeerisid juba sel nädalal alustada vees laeva peamasinate tsentreerimist võlliliinidega ning süsteemide tehasekatsetusi, kirjutas Saarte Hääl.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmeil püsib kinnisjää Saaremaa lõunarannikul ka veel tuleval nädalal, mistõttu lükkuvad laeva plaanitud vettelaskmine ja sellega seotud toimingud projektijuhi sõnul edasi kuni jääminekuni.

«Seoses sellega oleme sunnitud kohaldama laevaehituslepingu punkti, mille kohaselt pooled loevad jääolusid, mis ei võimalda laeva vettetõstmist, katsetuste läbiviimist ja muude lepinguliste kohustuste täitmist force majeure-sündmuseks,» märkis Aaslav-Kaasik veeteede ametile saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles