Kohus hakkab arutama Keskerakonna hülgamise trahvi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Jallajas
Harri Jallajas Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval hakkab Tartu maakohus arutama Keskerakonna hagi endise keskerakondlase Harri Jallajase vastu.

Lugu sai alguse 2009. aastal kohalike valimiste aegu, kui Keskerakonna Tartu piirkond palus Tartu linnavolikokku valituks osutunud keskerakondlastel kinnitada oma allkirjaga, et nad annetavad 10 protsenti volikogu liikme tasust parteile, kirjutas Õhtuleht.

Lepingus oli veel punkt, et kui lahkud parteist, pead lahkuma ka linnavolikogust - vastupidisel juhul kohustuti tasuma leppetrahvi 74 000 krooni (üle 4729 euro), kompenseerimaks valimiskampaania kulusid.

Biotehnoloogia magister, kolmandat korda volikokku valitud Harri Jallajas (62) oli üks neist, kes allkirja andis, kuid siis aga otsustas 1999. aastast Keskerakonna liige olnud mees parteist lahkuda ning astus 2011. aasta mais hoopis Reformierakonda.

Jallajas jätkas oma saadikutööd Tartu linnavolikogus ja mõni kuu hiljem sai ta Keskerakonnalt nõudekirja, et maksku ära ligi 5000 eurot, mida mees ei teinud, mistõttu läkski asi kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles