Vakra: Keskerakond tegeleb elanikele keerulisel ajal nõiajahiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu keskerakondlasest liige Rainer Vakra avaldas enne järgmise nädala teisipäeval kogunevat erakonna aukohut nördimust, et suurim opositsioonipartei tegeleb erakonnasisese nõiajahiga ajal, kui rahvas on keeruliste olude tõttu tänavatele tulnud.

«Minu positsioon on ikka endine, ma olen siiralt hämmastuses, et selline asi on aset leidnud. Samuti teeb mulle muret ajastus, et ajal, mil inimesed on tänaval ja rahvas streigib, siis opositsiooni suurim erakond selle asemel, et pakkuda konstruktiivseid lahendusi, tegelikult tegeleb nõiajahiga. See on selgelt vale ja ma ei pea seda õigeks,» ütles Vakra BNS-ile.

Tema sõnul olenevad tema edasised sammud koduerakonna suhtes teisipäevasest aukohtu otsusest.

«Neile 14 erakonnakaaslasele ma küll täna mõtteid ei taha pähe panna ega lauseid ette öelda. Eks nad siis vaatavad peeglisse ja teevad otsuse oma südametunnistuse järgi. Mina olen asju öelnud nii nagu ma arvan ja ma oma seisukohti ei muuda, kuna olen tegutsenud lähtuvalt oma südametunnistusest ja kodusest kasvatusest,» kinnitas Vakra.

Ta meenutas, et on Keskerakonna liige 2005. aastast ning on alati andnud endast parima, et erakonda arendada ja Eesti ühiskonnas tugevamaks jõuks muuta.

«Kui meid Kalle Laanetiga peaks Keskerakonnast välja visatama, siis on tõenäolile, et lahkujaid on terve meeskond. Mingit arvu ei tahaks ma öelda, eks igaüks peab vaatama enda sisse ja see on igaühe vaba valik,» ütles Vakra.

Kui mõned erakonnakaaslased on varem Vakrat seostanud Nõmme gümnaasiumist radiaatorite kadumisega, siis Vakra sõnul kinnitab ta jätkuvalt, et tegemist on laimuga ja alusetute süüdistustega.

«Kui ma ei oleks nendest süüdistustest meediast lugenud, siis ma ei teaks sellest juhtumist midagi, sest käivitatud kriminaalmenetluse raames pole keegi  mulle ühtegi kirja kirjutanud, kutset esitanud või telefonikõnet teinud,» lisas Vakra.

Vakra ja samuti riigikokku kuuluv Kalle Laanet said kutse tulla Keskerakonna aukohtu ette esmaspäeval. Küsimusele, mida erakond oma kahele liikmele ette heidab, sõnas Vakra, et tema arusaama kohaselt on põhjus «erinevates arvamustes, mis puudutavad erakonna juhtimist ning eetikaküsimusi».

Nii Laanet kui ka Vakra on viimasel ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles möödunud laupäeval toimunud Keskerakonna volikogul, et Kalle Laanet ja Rainer Vakra on läinud Keskerakonna sisetülides selgelt üle piiri.

«Need, kes jätkavad pärast Keskerakona kongressi rünnakuid, nendega enam samas erakonnas olla ma küll ei taha. Ma arvan, et me ei pea kauem erakonna sees pidama agitaatoreid, kelle eesmärgiks on erakonna positsioonide sihilik ja pidev kahjustamine,» ütles Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles