Saudi Araabia: ÜRO veto võimaldas Süüria vägivallal jätkuda

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (taga vasakul) Egiptuse pealinnas Araabia Liiga välisministrite nõupidamisel. Lavrovi kõrval on liiga juht Nabil al-Arabi.
Vene välisminister Sergei Lavrov (taga vasakul) Egiptuse pealinnas Araabia Liiga välisministrite nõupidamisel. Lavrovi kõrval on liiga juht Nabil al-Arabi. Foto: SCANPIX

Venemaa veto ÜRO Julgeolekunõukogu Süüria valitsust taunivale resolutsioonile võimaldas vägivallal jätkuda, ütles täna Saudi Araabia välisminister, kutsudes Moskvat toetama araabia maade algatusi Süüria kriisi lahendamiseks.

«ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni nurjanud riikide seisukoht andis Süüria režiimile loa jätkata jõhkrusi oma rahva vastu,» ütles välisminister Saud al-Faisal Araabia Liiga kohtumisel, millest võttis osa ka Vene välisminister Sergei Lavrov.

Lisaks Venemaale vetostas ÜRO Süüria-resolutsiooni ka Hiina.

Saudi välisminister avaldas lootust, et Venemaa «toetab Araabia Liiga otsuseid Süüria kriisi lahendamiseks», viidates araabia maade algatusele, mis kutsub muu hulgas president Bashar al-Assadi tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles