Hiinast tulnud konteineris oli peidus üle 8,5 miljoni võltsimiskahtlusega sigareti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinast saabunud konteiner sisaldas suures koguses maksumärkideta sigarette.
Hiinast saabunud konteiner sisaldas suures koguses maksumärkideta sigarette. Foto: Maksu- ja tolliamet.

Läinud neljapäeval, 8. märtsil avastas maksu- ja tolliamet Hiinast saabunud kaubakonteineri läbivaatusel sellest üle 8,5 miljoni võltsimiskahtlusega ja maksumärkideta Marlboro ja LM sigareti.

Saatedokumentide kohaselt oleks pidanud konteineri sisuks olema kattekile. Konteineri avamisel oli kattekilet vaid esimesed kaks alust ja ülejäänud kaubaks olid kastid sigarettidega.

Riigiprokurör Helga Aadamsoo sõnul avastati sigaretid Eesti transiittsoonis ning nad pidid dokumentide kohaselt liikuma edasi Moskvasse. «Suure tõenäosusega oleks sigarettide lõppturuks olnud siiski mõni Euroopa riik, näiteks Suurbritannia,» lisas menetlust juhtiv riigiprokurör.

Kui sigarette oleks turustatud Eestis, siis oleks nende väärtus rohkem kui 1,32 miljonit eurot. Maksude näol oleks Eesti riik teeninud antud koguselt sigarettidelt kokku üle 1,24 miljoni euro. Kui sigarette oleks turustatud Suurbritannias, siis oleks nende väärtus olnud ligikaudu 3,47 miljonit eurot.

«Selle juhtumi puhul tegime väga head koostööd Saksamaa Liitvabariigi tolliga, aga tänada tuleb ka tubakafirmat Philip Morris, kes aitas pettusele jälile jõuda,» ütles maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Jaan Riima.

Juhtunu kohta on algatatud kriminaalasi, kriminaalmenetluses kellelegi veel kahtlustust esitatud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles