IRL esitas Ergma riigikogu esimehe kandidaadiks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma
Riigikogu esimees Ene Ergma Foto: Liis Treimann

IRLi riigikogu fraktsioon otsustas täna riigikogu esimehe kandidaadiks esitada riigikogu praeguse esimehe akadeemik Ene Ergma.

IRLi esimehe Urmas Reinsalu sõnul toetati tema ettepanekut Ene Ergma kandidatuuri ülesseadmiseks ühehäälselt. Tema sõnul on tähtis, et Ergma riigikogu esimehena teadvustaks ühiskonnale vajalike reformide tegemise tarvidust ning algataks nende üle arutelusid.

«Võtmetähtsusega on Eesti rahvuslikke huve silmas pidades kavandatav haridusreform. Samuti on oluline vajalike reformide kõrval ka parlamendi kaasava rolli tugevdamine,» ütles Reinsalu.

Riigikogu juhatus on riigikogu liikmete hulgast valitud riigikogu tööd korraldav organ, mis koosneb riigikogu esimehest ja kahest aseesimehest. Ene Ergma on olnud riigikogu esimees kokku 8 aastat.

Reformierakonna fraktsiooni pressinõunik riigikogus Toomas Viks kinnitas, et nende poolt jääb kõik samaks.

«Laine Randjärv saab meie kandidaadiks ja Ergmat toetame samuti,» lausus Viks.

Laine Randjärv on riigikogu aseesimees ka praegu. Teine aseesimees on keskerakonda kuuluv Jüri Ratas.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk ütles, et kuna IRLi otsus riigikogu esimehe kandidaadi osas venis nii kaua, siis pole Keskerakonna fraktsioon seda veel arutada saanud. Teema võetakse tema sõnul päevakorda järgmisel esmaspäeval fraktsiooni koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles