Purjus alaealised üritasid Tapal taksojuhti röövida

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Täna südaöö paiku üritasid kaks alaealist noormeest Tapa linnas noaga ähvardades taksojuhti röövida, kuid juhil õnnestus reisijatest jagu saada ning korrakaitsjad toimetasid nad kainenema.

12. märtsi öösel kella 1 ajal istusid kaks noormeest Tapa linnas Sauna tänaval taksopeatuses taksosse ning soovisid sõita Paidesse. Sõidu ajal asetas üks noormees noa 62-aastase taksojuhi kõrile ja teine ähvardas taksojuhti tulirelvasarnase esemega, mis osutus püstolitaoliseks välgumihkliks.

Taksojuht väänas teda noaga ähvardanud 1996. aastal sündinud poisi käe kahe istme vahele, teine poistest (sündinud 1995) hüppas sõidu ajal autost välja. Sõit kestis mõnisada meetrit ja auto kiirus polnud suur. Taksojuht ega noormehed juhtunu käigus vigastada ei saanud.

Taksojuht sõitis lähedalasuva Tapa politseijaoskonna juurde ning peatus seal olnud turvafirma auto juures. Seejärel kutsus ta sündmuskohale politsei, kes pidas kinni nii noaga ähvardanud noormehe kui ka teise nooruki, kes ise jaoskonna juurde saabus.

Noormeestel tuvastati joove ja toimetati kainenema. Homme taotleb prokurör mõlema noormehe vahistamist kohtueelse uurimise ajaks.

Juhtumi asjus alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku röövimist käsitleva paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles