Tallinna-Tartu rong sai lisavaguni

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisavaguniga rong. Lisavagun on teist värvi.
Lisavaguniga rong. Lisavagun on teist värvi. Foto: Priit Harik

Tallinna ja Tartu vahel kurseerib nüüdsest nädalavahetustel pikendatud rongikoosseis, sest Edelaraudtee võttis liinil käiku lisavaguni.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul lahendab ettevõte lisavaguni liinile paigutamisega Tallinna ja Tartu vaheliste kiirrongide ruumiprobleemi, mis on aktuaalsem just reedeti ja pühapäeviti.

«Meie jaoks on tähtis, et reisijad end sõidu ajal hästi tunneksid ning kõik istuma mahuksid, seetõttu otsisime aktiivselt lahendusi tippaja koormuse vähendamiseks. Kõige kiiremaks lahenduseks oli vaguni rentimine, vastasel juhul oleks täiendav vagun lisandunud alles sügiseks,» rääkis Oherd. «Kuus vagunit on seda tüüpi diiselrongi maksimaalne võimalik pikkus.»

Oherdi sõnul on Tallinna-Tartu kiirrongid kõige suurema täituvusega, samas on neis II klassi vagunid, kus istmeid pea poole võrra vähem kui tavaklassi vagunites.

«Seetõttu läks lisavagun just Tallinna-Tartu rongikoosseisu. Ülejäänud liinidelgi peame täituvusel silma peal ja pikemad rongikoosseisud lähevad ikka sinna, kus reisijate arv on suurem,» sõnas Oherd.

Edelaraudtee andis lisavaguni käiku 9. märtsil. Oherdi sõnul näitab esimene pikendatud koosseisuga sõidetud nädalavahetus, et nüüd jagub kohti kõigile ja neid jätkub ka vahepeatustest juurdetulijaile.

«Praeguse reisijate arvu juures katab üks lisavagun vajaduse,» kinnitas Oherd.

Tallinna-Tartu liinil sõidab 6 vaguniga pikendatud rongikoosseis reedel, laupäeval ja pühapäeval. Lisavagunis kehtivad II klassi hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles