Jäämurdjalt on talve jooksul abi saanud 63 laeva

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316. Foto: Liis Treimann

Jäämurdehooaja algusest on veeteede amet Pärnu ja Liivi lahel osutanud jäämurdeteenust 44 laevale ning Soome lahel on alates 6. märtsist abistatud 19 laeva.

Pärnu ja Liivi lahel teenindab laevu EVA-316 ja Soome lahel Vidar Viking. Soome lahel töötab jäämurdja praegu peamiselt Kunda ja Sillamäe piirkonnas, kuid möödunud nädalal vajas neli laeva jäämurdja abi ka Muuga lahel.

Praegu liiguvad laevad Muuga sadama piirkonnas jäämurdja abita. Tallinna ja Muuga lahel on triiviv väga hõre jää, mis ei takista laevaliiklust. Kunda ja Sillamäe sadama piirkonnas on suured ja rüsistunud triivivad jääväljad, mille paksus on kohati kuni 35 cm.

Pärnust Sorgu saareni on kuni 45 cm paksune kinnisjää ning Sorgu saarest lõuna ja lääne pool triivjää, mis on osaliselt rüsistunud. Suurem osa Pärnu sadamat külastavaid laevu vajab jäämurdja abi.

9. märtsil taastas veeteede amet laevaliikluse Väinameres ja Munalaid-Kihnu laevatee alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles