Kindlus võis põlema süttida poisikeste tikkudest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krasna Horka kindlus leekides.
Krasna Horka kindlus leekides. Foto: SCANPIX

Ida-Slovakkias asuv suur 14. sajandist pärinev gootikindlus võis tuleroaks langeda kahe suitsetamist katsetanud lapse süül, kirjutab ajaleht Irish Times.
 


Seoses Krasna Horka linnuse juures rohu süütamisega on uurimise all kaks poissi, kes põhjustasid tulekahju, kui üritasid sigarette põlema panna, rääkis Kosice piirkonna politsei pressiesindaja Jana Mesarova.

«Tulekahjupaigale saadetud üksus leidis, et kaks kohalikku poissi, kel vanust 11 ja 12 aastat, üritasid süüdata sigaretti ning tikkude hoolimatu kasutamise tõttu panid põlema kindluse mäe,» kirjeldas Mesarova.

Lõpuks süttis põlema terve linnus ja seda kustutama tuli saata 84 tuletõrjujat.

Slovakkia Rahva Muuseumi Facebooki leheküljele postitatud info kohaselt tekitas tuli kindlusele laialdast kahju, kuid 90 protsenti kollektsioonist õnnestus päästa. Täielikult hävis tulekahjus linnuse katus, samuti uus näitus ja kellatorn. Ära sulasid ka kolm kella.

Alla 15-aastastele lastele Slovakkia seaduste järgi süüdistust esitada ei saa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles