Lavrov: lääneriigid lisavad Süüria konfliktile õli tulle

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni välisministri Sergei Lavrovi hinnangul lisavad üleskutsed režiimimuutuseks Süürias konfliktile õli tulle.

«Läbimõtlemata nõudmised režiimimuutuseks, ühepoolsed sanktsioonid, mille eesmärgiks on tekitada majandusraskusi, sotsiaalsed pinged riigis, opositsiooni surumine vastasseisuks valitsusega... ja isegi üleskutsed sõjaliseks sekkumiseks – kõik need on ohtlikud retseptid, mille viivad vaid konflikti eskaleerumiseni,» märkis Lavrov täna ÜROs peetud kõnes, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Ka hoiatas Lavrov araabia kevade sündmustele viidates katsete eest manipuleerida ÜRO Julgeolekunõukoguga, kus Venemaal on alalise liikmena vetoõigus.

Kui lääneriigid püüavad sanktsioonidega Damaskust isoleerida, siis Venemaa on seni takistanud rahvusvahelisi püüdlusi Süüria president Bashar al-Assad võimult kõrvaldada ning seisnud sekkumisele resoluutselt vastu. Kremli kinnitusel on süürlaste endi otsustada, kuidas riiki juhtida ja milliseid reforme läbi viia.

4. veebruaril kasutasid Venemaa ja Hiina ÜRO Julgeolekunõukogus ka oma veto­õigust, lükates teist korda tagasi lääneriikide koostatud resolutsiooni, mis nõudis Assadilt võimu andmist vahevalitsuse kätte. Samas on nii Peking kui ka Kreml tõrjunud lääneriikide süüdistusi, nagu kaitseksid nad nõukogus Damaskuse režiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles