Prokuratuur ega kapo Pomerantsi tegevuses kuritegu ei näe

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigiprokuratuur ega kaitsepolitseiamet riigikogu liikme Marko Pomerantsi (IRL) tegevuses seoses Toila vallavolikogu tööga kuritegu ei näe.

«Riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet on seisukohal, et meedias avaldatud andmete pinnalt ei ole alust kriminaalasja alustamiseks,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai ERR Uudistele.

Tammai selgitas, et mõjuvõimuga kauplemise eest saab karistusseadustiku järgi karistada isikut, kes nõustub vara või muu soodustuse vastuvõtmisega vastutasuna selle eest, et ta kasutab ebaseaduslikult oma tegelikku või eeldatavat mõju eesmärgiga saavutada avaliku halduse ülesandeid täitvalt ametiisikult tema ametiseisundit kasutades teo toimepanemine või toimepanemata jätmine vara või muu soodustuse andja või kolmanda isiku huvides.

«Puudub info, et Marko Pomerants oleks antud juhtumi puhul nõustunud vara või muu varaliselt hinnatava soodustuse vastuvõtmisega, mistõttu ei vasta see karistusseadustikus sätestatud kuriteo tunnustel,» ütles Tammai ja lisas, et puuduvad ka viited muude kuritegude toimepanemisele.

Toila vallavolikogu liige Roland Peets süüdistab Marko Pomerantsi katses mõjutada volikogu otsuseid, soovitades Toila uuel koalitsioonil loobuda IRLi kuuluva volikogu esimehe Kalle Lehismetsa umbusaldamisest, kuna vastasel juhul võib riik jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti toetuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles