«Loomade Nimel» taunib vägivalda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusnaha vastane meeleavaldus Suurbritannia saatkonna ees, 16.07.08
Karusnaha vastane meeleavaldus Suurbritannia saatkonna ees, 16.07.08 Foto: Maria Vahuri

Loomakaitsjate liikumine «Loomade Nimel» pean oluliseks rõhutada, et liikumine ei poolda vägivalda ja seaduste rikkumist ning et kõik nende aktsioonid kahe ja poole tegutsemisaasta jooksul on korraldatud seadusega ettenähtud korras.

Täna Postimehes ilmunud artiklis «Kaitsepolitsei kardab loomaõiguslaste ja anarhistide liikumiste radikaliseerumist» ning sama väljaande juhtkirjas on korduvaid viiteid nagu pooldaks Eesti loomaõiguslaste liikumine «Loomade Nimel» vägivaldset ja seadusevastase tegevust oma eesmärkide saavutamisel, leiavad loomakaitsjad.

«Erinevate kampaaniate raames on toimunud  meeleavaldusi, infolaudade pidamisi, lendlehtede jagamisi, kujundlikke performance'eid. Vastupidiselt meedias korduvalt kõlanud väitele, ei ole «Loomade Nimel» meeleavaldustel mitte kunagi esinenud ka politsei korraldustele allumatust,» väidab liikumise pressiteade.

«Kogu maailmas tegutsevatel loomaõiguslastel on erinevaid taktikaid kuid «Loomade Nimel» on rahumeelne protestiliikumine, mis taotleb loomadele põhiõiguste laienemist, õigust elule ja vabadusele, õigust mitte olla inimese poolt vangistatud ja tapetud. Tegu on pikaajalise protsessiga, mille põhisisuks on inimeste teavitamine,» leiavad loomakaitsjad.

«On kahetsusväärne, et liikumisega seotud inimeste vead on ajakirjanike poolt seostatud kogu liikumisega. Veelgi kahetsusväärsem on, et sellised kajastused viivad inimeste tähelepanu eemale põhiprobleemist - loomade julmast, tihti seadusevastasest ja moraalitust kohtlemisest inimeste poolt,» rõhutavad loomakaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles