Valge Maja: USA Afganistani-strateegias muudatusi ei tehta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jay Carney.
Jay Carney. Foto: SCANPIX

USA strateegia Afganistanis ei muutu hoolimata Ühendriikide sõduri korraldatud veresaunast, mis nõudis 16 tsiviilisiku elu, rõhutas Valge Maja esmaspäeval.

«Meie strateegilised eesmärgid ei ole muutunud ja need ei muutu,» ütles Valge Maja esindaja Jay Carney ja lisas, et USA on jäänud kindlaks terrorivõrgustiku Al-Qaeda häirimisele ja purustamisele ning afgaanide väljaõpetamisele, et nad ise oma riigis julgeolekut tagaksid.

«Praegu on väljakutsete aeg, selles pole kahtlustki,» ütles Carney.

USA jätkab Afganistani valitsusega kõnelusi Ühendriikide vägede vähendamise ja julgeolekupartnerluse üle pärast vahejuhtumit, sõnas Carney.

Afganistani parlament nõudis esmaspäeval, et USA sõdur, kes tappis nädalavahetusel 16 Afganistani külaelanikku, tuleb anda kohtu alla Afganistanis ja protsess tema üle peab olema avalik.

«Me nõuame ja eeldame, et USA valitsus karistaks süüdlasi ja mõistaks nende üle avalikult kohut Afganistani rahva silme all,» teatas parlamendi alamkoda avalduses.

Afganistani Talibani sissid tõotasid esmaspäeval «Ameerika metslastele» kättemaksu seoses USA sõduri korraldatud veresaunaga. Taliban maksab sissetungijatele ja metslastest mõrvaritele kätte iga märtri eest, teatas islamistlik liikumine oma võrguküljel.

USA sõjaväelane lahkus pühapäeva varahommikul oma baasist Afganistani lõunaprovintsis Kandaharis ning tappis 16 tsivilisti, nende seas üheksa last ja kolm naist. Sõdur on kinni peetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles