Põllumajandusministeerium teeb maakonnakeskustesse oma esinduse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusministeeriumi silt.
Põllumajandusministeeriumi silt. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Haapsalus avatakse täna põllumajandusministeeriumi esindus, kus hakkavad olema Põllumajandus Registrite ja Informatsiooni Ameti, Jõudluskontrolli Keskuse, kalamajandusosakonna, Läänemaa nõuandekeskuse ning tõuaretajate esindus.

«Mõõdukalt suurte ja iseseisvate riigiasutuste paigutamine maakonnalinnadesse on hea ja paljude riikide poolt läbiproovitud lahendus. Nii viime töökohad maakondadesse, mitmekesistame kohalikku tööjõuturgu ja loome eeldused noortele ning haritud inimestele maapiirkondadesse elama jäämiseks,» teatas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Ta rõhutas, et riigivõim ei tohiks maalt lahkuda ning põllumajandusministeerium on hea positiivne näide, kus ministeeriumi asutuste teenindusbürood on kõigis maakonnakeskustes. Tulevikus on eesmärk koondada kõik teenindusbürood maakondades ühte kompleksi, et inimestel oleks hea ja mugav teenindatus.

Lisaks Haapsalule asuvad juba praegu ühes kompleksis asutused Viljandis, Raplas, Põlvas ja Jõhvis. Suvel avatakse uus keskus Paides.

Põllumajandusministeeriumi allasutustest paiknevad keskusega Tartus Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA), Veterinaar- ja Toidulaboratoorium ning Jõudluskontrolli Keskus, Sakus on Eesti Maaviljeluse Instituut, Põllumajandusamet ja Põllumajandusuuringute Keskus, Jõgeval asub Jõgeva Sordiaretuse Instituut ning Jänedal Maamajanduse Infokeskus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles