Eelmisel nädalal streikis 17 234 õpetajat

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate meeleavaldus Vabaduse väljakul.
Õpetajate meeleavaldus Vabaduse väljakul. Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Eesti Haridustöötajate Liidu arvutuste kohaselt streikis läinud nädalal madalate palkade vastu kokku 17 234 õpetajat 682st haridusasutusest.

Enim võeti osa ühepäevasest streigist, milles osales 9468 õpetajat. Kaks päeva streikis 3094 ja kogu streigiperioodi ehk kolm päeva 4672 õpetajat.

Õpetajate palganõudmistele avaldasid omapoolset toetust Euroopa Liidu liikmesmaade haridustöötajate ametiühingud, Euroopa Ametiühingute Hariduskomitee ja Õpetajate Maailmaorganisatsiooni Education International.

Liidu hinnangul näitab taasiseseisvunud Eesti seni suurim streik seda, et kodanikuühiskond on tegelikkuses välja kujunemas. Koolide ja lasteasutuste õpetajate nõudmised palga- ja töötingimuste parandamiseks pälvisid laialdast toetust.

«Samas osa poliitikute, võimu- ja valitsemisorganite ja tööandjate sõnavõtud ja kirjutised seonduvalt õpetajate streigiga püüdes igati pisendada selle osatähtsust ja mõju, näitavad, et selge sõnum diskussiooni ja läbirääkimiste vajadusest oluliste küsimuste lahendamiseks ei ole neile senini kohale jõudnud,» kirjutab liit oma streigikokkuvõttes.

Haridustöötajate liit kavatseb lähiajal pöörduda valitsuse ja omavalitsuste liitude poole ettepanekuga alustada taas läbirääkimisi õpetajate palgaküsimuste lahendamiseks 2012. aastal ja täiendava raha eraldamiseks 2013. aasta riigieelarves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles