USA andis Pakistanile taas õhulöögi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal. Foto: SCANPIX

Ühendriikide tänastes õhurünnakutes Loode-Pakistanis sai kohalike allikate väitel surma vähemalt viis arvatavat islamivõitlejat.

Anonüümseks jääda soovinud islamiriigi julgeolekuallikas kinnitas uudisteagentuurile AFP, et droonirünnak toimus Pakistani hõimuala (FATA) koosseisu kuuluvas Lõuna-Wasiristanis Drey Nishtari piirkonnas, vahendas uudisteagentuur AFP.

«USA droon tulistas veoki pihta kaks raketti. Viis võitlejat on tapetud,» täpsustas allikas.

Piirkonda, kus USA õhurünnakuid läbi viib, peetakse Talibani, Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

Kuigi Ühendriigid ei kinnitanud aastaid ametlikult droonirünnakute korraldamist, tunnistas USA president Barack Obama tänavu jaanuaris, et sääraseid operatsioone siiski läbi viiakse.

«Suuremas osas on need olnud täppisrünnakud Al-Qaeda ja nende liitlaste vastu. Need on inimesed, kes on aktiivsete terroristide nimekirjas, kes üritavad rünnata ameeriklasi, ameerika asutusi ja ameerika baase,» selgitas Obama.

Möödunud aastal andis USA AFP andmetel Pakistani hõimualal 64 õhulööki, aasta varem oli rünnakuid 101.

Pakistan on USA õhurünnakud hukka mõistnud ning Islamabadi kinnitusel ei saa Ühendriikide piiriüleseid rünnakuid Pakistani territooriumil kuidagi õigustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles