Delfi peatoimetaja haarab ohjad ka Eesti Päevalehes

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Toomet
Vallo Toomet Foto: Peeter Langovits

AS Ekspress Grupp moodustab ajalehe Eesti Päevaleht ja internetiportaali Delfi toimetuste baasilt uue päevauudiste toimetuse, mida asub juhtima Delfi senine peatoimetaja Urmo Soonvald. Eesti Päevalehe peatoimetaja Vallo Toomet lahkub ametist.

Päevauudiste toimetus hakkab vastutama sisu tootmise eest igapäevaselt ilmuvatesse trüki-, digitaal- ja online-toodetesse, teatas Ekspress Grupp börsile.

Muudatuste tulemusel kutsub Eesti Päevalehte välja andva ASi Eesti Ajalehed nõukogu alates 1. aprillist juhatusest tagasi Eesti Päevalehe peatoimetaja Vallo Toometi. Uut juhatuse liiget ei valita.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin ütles, et otsust kahe väljaande toimetused ühendada ajendas soov ettevõtte tööd tõhusamaks muuta.

«Pärast seda, kui me Jaan Manitskilt Eesti Päevalehe osaluse omandasime, hakkasime me mõtlema, kuidas peaksime käituma selles olukorras, kus meil on küll erinevad brändid aga sisuliselt samasugune struktuur,» selgitas Kobin.

Lahenduseks on ühise päevauudiste toimetuse loomine, mille peatoimetajaks saab praegune Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald. Delfi uudisteportaali ja Eesti Päevalehte hakkavad juhtima senised tegevtoimetajad.

«Neil mõlemal saab olema sõltumatu brändi ja sisu eest vastutav inimene. Sellisena toimivad kõik rahvusvahelised meediaorganisatsioonid,» põhjendas Kobin. Päevalehe tegevtoimetajaks jääb Jan Jõgis-Laats, Delfis täidavad praegu sama rolli vahetuvad päevatoimetajad, kuid Kobini sõnul võidakse ka Delfile määrata püsiv tegevtoimetaja.

Kobini sõnul nimetatakse ühendtoimetust päevauudiste toimetuseks seetõttu, et säiliks praegused brändid. «Tegime seda selleks, et mitte tekitada kelleski tunnet, et nüüd muutub Päevaleht Delfiks või Delfi Päevaleheks.»

Juhatuse esimehe kinnitusel ei muutu uudistetoimetuse loomise järel Delfi portaali ega Eesti Päevalehe lugeja jaoks esialgu midagi. Samuti ei lahku töölt ükski ajakirjanik. «Esialgu ei näe me mingit vajadust ei ühte ega teist kuhugi suunda väänama hakata. Mõlemal on lojaalsed lugejad, kes on harjunud olemasolevate toodetega,» põhjendas Kobin.

Siiski kutsutakse ametist tagasi Eesti Päevalehe senine peatoimetaja Vallo Toomet. Kobini hinnangul peetakse Toometiga, kellel on pikaajaline kogemus televisioonivaldkonnas, läbirääkimisi selleks, et ta asuks eest vedama portaali videoprojekti.

Pikas perspektiivis tegutseb Ekspress Grupp selle nimel, et kõik nende omanduses olevad väljaanded koostööd tihendaksid. «Meie soov on, et teha optimaalselt erinevates formaatides ajakirjanduslikke tooteid ja see ei puuduta mitte ainult Delfit või Eesti Päevalehte, vaid ka Maalehte ja Eesti Ekspressi. Kui me suudame brändid töösse saada, siis saavad lugejad portaalis ja lehes näha ka teiste väljaannete ajakirjanike nägusid,» ütles Kobin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles