Rahvaliit: huvigruppe tulnuks eelarve arutellu kaasata varem

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.
Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli. Foto: Margus Ansu

Täna toimunud Rahvaliidu juhatuse koosolekul ütles erakonna esimees Karel Rüütli, et kolme erakonna esimehe nn salajased eelarvekärpe-koosolekud on ohuks Eesti demokraatiale ning et huvigruppe tulnuks eelarve arutellu kaasata varem.

Rahvaliidu juhatus otsustas, et erakond osaleb homsel koosolekul, kuid valitsuse tehtud vigade eest ei saa Rahvaliit kaasvastutust võtta, sest otsused on tegelikult juba varem tehtud, teatas erakond oma pressiteates.

Karel Rüütli sõnul püüavad praegu üksikud poliitikud otsustada riigi saatuse. Sihtgruppide informeerimine otsustest on kaasamise madalaim tase. Rahvaliit on veendunud, et Eesti vajab uusi mõttemudeleid, kus huvigruppe kaasatakse juba otsuste
väljatöötamise ajal võrdväärsete partneritena.

«Hetkel jääb arusaamatuks, millistel põhjustel kutsub peaminister kokku opositsiooniparteid, ametiühingute ja tööandjate esindajad,» sõnas Rüütli, lisades,
et tegemist on avalikkuse petmisega, sest kaasarääkimise võimalust ega informatsiooni ettepanekute tegemiseks ei ole meile varem jagatud.

Rahvaliidu hinnangul jätab peaministri kutse silmakirjaliku mulje, sest opositsioonierakondade esindajaid ei kutsutud juba kärbete kavandamise aruteludele. Praegune majandusolukord nõuab riigijuhtidelt uusi kindlustunnet sisendavaid otsuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles