Raamatupidajat süüdistatakse suurte summade omastamises

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles endist raamatupidajat süüdistatakse kahelt firmalt üle 6,2 miljoni krooni ehk üle 396 000 euro omastamises.

Prokuratuur süüdistab 36-aastast Olgat suures ulatuses omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERR Uudistele.

Uurimine tuvastas, et Olga tegi OÜ Dekoili raamatupidaja ja pearaamatupidajana ettevõtte juhtkonna nõusolekuta rahaülekandeid eri firmade kontodele ning kasutas selleks arveid, mille sisu ei vastanud tegelikkusele või mis ei kajastanud Dekoili äritegevusega seotud kulusid, tekitades osaühingule varalist kahju summas 4 243 559,26 krooni ehk 269 295,52 eurot.

Samuti süüdistatakse Olgat selles, et ta tegi aastail 2007-2009 osaühingu Beta Terminal juhatuse liikmena õigusliku aluseta ja teiste juhatuse liikmete nõusolekuta ülekandeid ja väljastas firma nimel väljamõeldud sisuga arveid, tekitades kahju summas 2 007 970,80 krooni ehk 128 332,72 eurot.

Uurimine selgitas, et Olga kasutas omastamisskeemis reaalse majandustegevuseta osaühingut Kopli Services, kus ta oli tegev juhatuse liikmena ning kandis raha nii oma kahele ilusalongi pidamisega tegelenud firmale kui annetas 150 000 krooni õigeusu kirikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles