Kohus karistas politseile altkäemaksu pakkunud lätlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärnu maakohus karistas kiiruseületamisega vahele jäänud ning politseile altkäemaksu pakkunud Läti kodanikku Aleksandrs Rakovskist aastase tingimisi vangistusega.

Kokkuleppemenetluses määratud karistust ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane kolme aasta jooksul toime uut tahtlikku kuritegu, teatas kohtu pressiesindaja BNSile.

Lisaks mõistis kohus 43-aastaselt Rakovskiselt riigi tuludesse menetluskulud 862,45 eurot ning sundraha 435 eurot.

Süüdistuse kohaselt sõitis Rakovskis mullu 19. aprillil Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 169. kilomeetril asulavälisel teel oma autoga Mercedes-Benz S500 kiirusega 133 kilomeetrit tunnis ning ületas seega suurimat lubatud sõidukiirust.

Politsei peatas Rakovskise ning kutsus mehe toimepandud liiklusrikkumise selgitamiseks politseiautosse. Karistusest pääsemiseks ja vältimaks politseiametnike poolt väärteomaterjalide vormistamist liiklusrikkumise eest, pakkus Rakovskis politseiametnikele altkäemaksu 100 eurot ja 30 Läti latti, lubades samal ajal, et ta rohkem liikluseeskirju enam ei riku ja nad kunagi omavahel enam ei kohtu. Samuti lubas ta, et sõidab rahulikult üheksakümnega edasi.

Kui politseiametnikud altkäemaksust keeldusid, jätkas Rakovskis aktiivselt raha pakkumist ning sirutas oma käe politsei operatiivsõiduki kahe esiistme vahelt läbi ja surus altkäemaksuna pakutud rahatähed nutsukeeratuna politsei operatiivsõiduki keskkonsooli käsipiduri ja käigukangi juurde topsihoidjate vahele. Politseiametnikud teavitasid Lääne prefektuuri juhtimiskeskust altkäemaksu pakkumisest ja toimetasid Rakovskise Lääne prefektuuri.

Asja kohtulikus menetluses sõlmisid süüdistatav, tema kaitsja ning prokurör kokkuleppemenetluse korras kokkuleppe. Kohtuistungil tunnistas Rakovskis end kuriteo toimepanemises täielikult süüdi ja jäi eelnevalt sõlmitud kokkuleppe juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles