TV3: maanteeamet müüb hobust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet otsib hobusele uut peremeest.
Maanteeamet otsib hobusele uut peremeest. Foto: TV3 / Seitsmesed Uudised

Maanteeamet pani oksjonile oma hobuse, keda vaevab. Maanteemuuseumis see loom tööd enam rügada ei saa, kuid tulevasele ostjale ratsutamiseks ja kullerkuppude vahel kepslemiseks sobib ta suurepäraselt.

«Me muretsesime endale hobused, et pakkuda külastajatele elamust, aga üks hobune on haigestunud. Teda tööks enam kasutada ei saa ja seetõttu otsime talle head ja asjalikku peremeest,» rääkis Maanteemuuseumi direktori asetäitja Peeter Uibo, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Tallimees Vello Kikas rääkis, et tubli loom on kõrgejalgne kergemat tüüpi tori hobune. «Seega täiesti universaalne – sobib nii ratsutamiseks kui ka saani ette panemiseks. Iseloomult on ta leebe, nagu üldiselt ikka tori hobused.»

Muuseumil oli hobust vaja selleks, et vedada tõlda, mis oli üks atrakatsioonidest. Nüüd otsustati loom oksjonile panna, hobuse alghind on 77 eurot.

«See on kirjalik enampakkumine. Pakkumised tuleb saata Maanteemuuseumisse,» ütles Uibo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles