Ansip: Afganistanis ei ole ohutuid paiku

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul võivad inimesi ohud ähvardada igas Afganistani regioonis ja ohte hinnatakse seal igapäevasel.

Sotsiaaldemokraat Marianne Mikko soovis riigikogu infotunnis teada, kas Eesti kaitseväelaste turvalisus on Helmandis tagatud, sest Afganistanis on toimunud sündmusi, mis on olukorda veelgi pingestanud.

«Võib-olla mõne üksiku väga turvalise, pindalalt piiratud paiga võib leida, aga ei ole õige jagada Afganistani põhimõttel – põhi on turvaline, lõuna on ebaturvaline,» sõnas Ansip.

Peaministri väitel hinnatakse sõjasituatsioonis ohte igapäevaselt ja vastavalt ohuhinnangutele tegutsetakse.

«Seda ohutunnet ei ole Eesti kontingent Afganistanis kunagi minetanud ja seda ei saa teha ka siis, kui teatakse, et Afganistani missiooni lõpp on juba kindlaks määratud,» ütles Ansip.

Ansip lisas, et kaitseväe juhataja, kaitseminister, välisminister või peaminister on vähemalt kord aastas käinud Afganistanis sõdureid vaatamas.

«Sellist sagedust kavatseme hoida ka tulevikus,» sõnas ta.

Peaminister toonitas samas, et mitte üheski riigis ei anta sellistest külaskäikudest ette teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles