Aserbaidžaan teatas arvatavate terroristide tabamisest

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani julgeolekuministeerium teatas täna 22 inimese tabamisest, keda kahtlustatakse kavas rünnata USA ja Iisraeli saatkondi.

«Julgeolekuministeerium on kinni pidanud 22 Aserbaidžaani kodanikku, kes tegid koostööd Iraani Sepahiga,» teatas ministeerium, viidates Iraani armeest eraldiseisvale Iraani Revolutsioonilisele Kaardiväele, vahendas uudisteagentuur AFP.

Väidetavalt kavandasid kahtlusalused terrorirünnakut Aserbaidžaani pealinnas Bakuus asuvatele Iisraeli ja USA saatkondadele ning teiste nende riikide organisatsioonide vastu.

Iraani naaberriigil Aserbaidžaanil on hea läbisaamine Iisraeliga, kuid Teherani ja Bakuu omavahelised suhted on viimastel aastatel teravnenud ning islamivabariik süüdistab naaberriiki juudiriigi toetamises.

Läinud kuul sai Indias New Delhis toimunud plahvatustes viga üks Iisraeli diplomaat. Gruusia pealinnas Thbilisis tehti aga kahjutuks autopomm, mis väidetavalt oli samuti suunatud Iisraeli vastu. Tai võimude sõnul püüdsid Iraaniga seotud isikud tappa Iisraeli diplomaate ka Bangkokis, kuid nende rünnak ebaõnnestus.

Iisrael on kolmes vahejuhtumis süüdistanud Iraani, kuid viimane on oma seotust eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles