Ligi on õpetajate palgatõusukava suhtes skeptiline

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Täna riigikogulaste küsimustele vastanud rahandusminister Jürgen Ligi suhtub väga skeptiliselt võimalikku lubadusse, et 2015. aastaks saavad õpetajad Eesti keskmisest palgast 20 protsenti kõrgemat palka.

Ligi ütles riigikogu ees, et suured rahalised võidud võivad osutuda väga valusateks, sest raha tuleb kellegi-millegi arvelt.

«Hariduse puhul millegi arvelt, hariduse enda arvelt, mitte, ma väidan, nende arvelt, kelle palku on reaalselt kärbitud. Riigisektoris selliseid ameteid on ikka väga vähe, kellel reaalselt ei ole kärbitud,» sõnas Ligi.

Ligi suhtus väga skeptiliselt võimalikku lubadusse, et 2015. aastaks saavad õpetajad Eesti keskmisest palgast 20 protsenti kõrgemat palka. Tema arvutused sellist numbrit ei näita.

«See on nii suur kamakas, et ma kardan, et õpetajad ei ela seda lihtsalt üle, sest neid jääb liiga palju vähemaks ja seda meil ei ole vaja,» sõnas Ligi.

Rahandusminister toonitas, et kõik «toredad protestid selle nimel», et oleks rohkem päästekomandosid ja erinevaid ameteid, lõpevad tegelikult madalamate palkadega.

«Ja vastupidi, kui nõuame suuremaid palku, siis peame tegema struktuurilisi muutusi, mida haridusminister on lubanud korraldada,» selgitas Ligi.

Ligi lisas, et haridusminister on lubanud enda plaani tuua kabinetti kevadel ja ehk juba sel kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles