Riigikontrolör ja õiguskantsler jäävad eripensionita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogus täna vastu võetud seaduse muudatuse kohaselt ei teki alates järgmisest aastast ja hiljem ametisse nimetatud riigikontrolöril ja õiguskantsleril enam õigust ametipensionile.

Muudatuse kohaselt ei teki õigust eripensionile ka riigikontrolli peakontrolöril ja õiguskantsleri asetäitjal-nõunikul, kellel on seaduse jõustumise ajaks omandatud alla poole vajalikust staažist, teatas sotsiaalministeerium. Õigus eripensionile säilib riigikontrolli peakontrolöril ja õiguskantsleri asetäitjal-nõunikul, kellel on staaž välja töötatud ning nimetatud ametikohal töötaval isikul, kellel on omandatud vähemalt pool vajalikust staažist. Eelnõu jõustub 2013. aasta 1. jaanuaril. Sellest kuupäevast lõpetatakse ka eelnimetud eripensionide ümberarvutamine seoses palga muutusega ning neid hakatakse indekseerima sarnaselt ülejäänud pensionidega.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul saab vastuvõetud muudatusega alguse valitsuses kokkulepitud pensionireform. «Tänase süsteemi muutmine on vajalik ja möödapääsmatu, sest sellisel kujul eripensionide maksmine käib Eesti pensionisüsteemile ilmselgelt üle jõu,» tunnistas sotsiaalminister. Pevkuri sõnul tuleb nüüd reformiga edasi minna ka teistes eripensionide valdkondades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles