Taliban lasi šveitsi kaubikuturistid vabaks

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniela Wildmer ja Oliver David Och.
Daniela Wildmer ja Oliver David Och. Foto: SCANPIX

Pakistani Taliban lasi vabaks kaks Šveitsi turisti, kelle nad rohkem kui kaheksa kuud tagasi vangistasid, kirjutab ajaleht Irish Independent.


31-aastane Olivier David Och ja 28-aastane Daniela Widmer olid oma sinises Volkswageni kaubikus läbi rahutuste ja inimröövide poolest tuntud tuntud Edela-Pakistani teel Indiast Šveitsi, kui mässulised nad Baluchistanis relva ähvardusel kinni pidasid.

Pärast oma röövist teatamist nõudis Taliban, et vahetuskaubana šveitslaste vastu antaks vabaks 2010. aastal New Yorgis USA valitsusagentide mõrvakatse eest vangi saadetud Pakistani teadlane Aafia Siddiqui.

Kaubikuturistide vabastamisest teatas täna Pakistani armee kõneisik kindralmajor Athar Abbas. Ametlike allikate kohaselt lasti nad lahti Põhja-Waziristanis Spilga külas, kandis, mis on tuntud nii Al Qaeda kui Talibani tugipunktina. Kindralmajor Abbasi sõnul viidi šveitslased seadusetult hõimualalt Peshawari.

Viimastel kuudel on selles piirkonnas inimröövid muutunud järjest sagedasemaks. Analüütikud oletavad, et mässulised üritavad sel moel katta eelarveauku, mis on tekkinud sellest, et Al Qaeda võtmekomandöride tähelepanu kipub liikuma nende regioonist ära Põhja-Aafrikasse ja Jeemenisse.

Selle aasta alguses rööviti Baluchistani pealinnas Quettas näiteks Rahvusvahelise Punase Risti heaks töötanud britt Khalil Dale. Ja juba mõnda aega soovitatakse lääne turistidel mainitud kanti mitte külastada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles