Millal jõuab Eestisse miljoni euro suurune lotovõit?

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopallid.
Lotopallid. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kui seni on 123 inimest saanud miljonikroonise lotovõidu, siis miljoni euro suurust võitu seni Eestisse jõudnud pole.

«Me ise ka ootame seda miljonieurost võitu,» kinnitas Eesti Loto turundusjuht Kristi Liigus. Tegelikult on Viking Loto mängijatel juba praegu võimalus miljon eurot võita. See võimalus suureneb lähiajal veelgi, kuna reedest hakati  Eestis müüma Euroloto pileteid, mille miinimum-jackpot on 10 miljonit eurot. Millal see suurvõit Eestisse jõuda võib, pole lotofirma kinnitusel võimalik ennustada. Eesti Loto nõunik Evi Kits tõi näiteks Leedu, kus Viking Lotoga võideti suur jackpot esimese kuu aja jooksul.

Eesti kroonide arvestuses on Eestis kokku 123 lotomiljonäri, neist 63 on lotomiljonäriks saanud Bingo Lotoga ning 43 Viking Lotoga, 1 Victor-Extraga ning ülejäänud kiirloteriidega. Lotomiljonäride hulgas on 76 meest ja 47 naist.
25 korral on suurvõidu toonud internetist ostetud pilet.

Õnnelikud müügikohad

Kõige enam on  miljonivõite võidetud Tallinnas, kus on olnud 49 õnneliku käega inimest. Harjumaale on läinud 10, Pärnumaale 14, Tartumaale 13, Raplamaale 7 suurvõitu.

Õnnelike müügikohtadena oskas Evi Kits nimetada Tallinna Sikupilli Prisma, Viljandi Männimäe Selveri ja Kuressaare Rae kauplust, aga ka Abja-Paluojale on läinud mitu suuremat võitu.

«Praegu ma vaatan, et 1500 euro võitja hakkab virisema, et miks ma pidin siia tulema vormistama, aga see ei ole ju väike summa,» imestas Evi Kits. Naise sõnul näib, et inimeste jaoks on euro ja krooni suhe siiani segane. «15 000 krooni oli suur raha, aga 1000 eurot peetakse väikseks,» tõdes naine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles