Galerii: viies talgukevad sai avapaugu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab «Teeme ära» viies talgukevad ning kõik inimesed ja organisatsioonid saavad kirja panna, kus nad talguid korraldada tahavad. Talgutele saab end registreerida alates 15. aprillist.

Tallinna Linnateatri Hobuveskis anti täna avalöök «Teeme ära» talgukevadele. Liinitöö meetodil komplekteeriti talgute stardipakette, esitleti esimest talgulugude CD-plaati, tutvustati ajalehe Talguline avanumbrit ja kõneldi ettevalmistustest.

«Teeme ära» talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul on talgupäeva õnnestumiseks talgute korras ära tehtud juba mitmeid olulisi tegusid.

«Talgutes ja ühises tegutsemises peitub suur vägi. See toob inimesed kokku, paneb nad üksteisega suhtlema, üksteist paremini tundma ja mõistma,» sõnas Tüür.

Stardipakett, mida jagatakse talgujuhtidele, aitab kaasa tegusa talgupäeva korraldamisele. See sisaldab muuhulgas esmaabitarbeid, töökinnaste varu, kriisijuhendit, Talguhundi rinnamärki talgujuhile, talgulugude CD-plaati ning nõuandeid ja soovitusi.

Talgulugude kogumik, esimene omalaadne CD-plaat Eestis, valmis koostöös Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti Pärimusmuusika Keskusega. Jutukogumik sisaldab 16 talgujuttu, mille luges plaadile näitleja Piret Simson. Plaadil on valik lugusid kaugemast minevikust ja nõukogude perioodist ning ka viimaste aastate «Teeme ära» talgutelt. Lisaks on plaadile valitud viis muusikapala, mis aitavad luua talgupäeva meeleolu.

Talgulised saavad «Teeme ära» kodulehel end registreerida alates 15. aprillist. Talgupäev on 5. mai.

2011. aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 969 talgut, millel osales 26 001 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles