Vilja Savisaar: valitsus hoidub eelarvekärbete avalikust arutelust

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar
Vilja Savisaar Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles, et valitsuskoalitsiooni korraldatud kohtumine valmistas pettumuse, sest riigieelarvekärbete arutellu opositsiooni ei kaasatud.


«Eesti Panga ja rahandusministeeriumi esindajad andsid majandusolukorrast ülevaate tõdemusega, et eelarvekärpeid on vaja teha ligi 16 miljardi krooni ulatuses,» märkis Savisaar. «Samas opositsiooni arvamusest ja ettepanekutest polnud tänane valitsuskoalitsioon huvitatud.»

Savisaar ütles, et heaoluriigid, kellega Eesti on soovinud sarnaneda, võtavad kriisi üleelamiseks laenu, millega kindlustatakse nii ettevõtluse areng kui ka sotsiaalprogrammide jätkumine.

«Tänane valitsus pole läbi töötanud kava ja võimalusi laenu saamiseks,» tõdes Savisaar.

Savisaare sõnul jäid valitsusliidu esindajad kidakeelseks ka oma ettepanekutes eelarvekärbete osas.

«Oma nägemuse eelarvekärbetest pakkus välja Tööandjate Keskliidu esimees Tarmo Kriis,» ütles Savisaar. Tõenäoliselt võis tööandjate esindaja siiski pakkuda välja valitsuse tegevusplaani, mille esitamiseks peaminister Andrus Ansipi juhitud valitsusel nappis julgust.»

Savisaare sõnul ei soovinud peaminister Ansip ettearvatult opositsiooni tegelikult kaasata eelarve kujundamise otsustamisesse, vaid üritas kasutada opositsiooni viigilehena oma vigase poliitika jätkamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles