Edelaraudtee avas GPS-põhise rongiliikluse infosüsteemi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.edel.ee

Edelaraudtee avas täna GPS-süsteemil põhineva infotabloode lahenduse, mis edastab iga rongijaama ja peatuspunkti kohta kohapõhist teavet, näitab operatiivselt rongide asukohta ja võimaldab reiside kohta senisest täpsemat infot saada.

Infotabloodel ja veebis on näha peatselt jaama saabuvate ning väljuvate reiside number ja marsruut, saabumise ja väljumise aeg, rongi kaugus jaamast ja see, kas sõit kulgeb plaanikohaselt. Veebis on info kõigi peatuste kohta kättesaadav kujul www.edel.ee/peatuse nimi, näiteks www.edel.ee/tartu.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul on uus lahendus osa arendatavast infoprojektist, mille eesmärk on pakkuda reisijatele võimalust hankida reisiinfot mitmekülgselt.

«Seni on projekti raames valminud rongide reaalajas jälgimise ning hilinemisteadete edastamise lahendus. Nüüdsest saavad reisijad vaadata konkreetse jaama infotablood igast internetiühendusega arvutist ning mobiilist,» rääkis Oherd.

«Olukorras, kus Eesti on mobiilse internetiga kaetud, toob uus lahendus nutitelefonide omanikele infotabloo ükskõik millise jaama kohta piltlikult öeldes taskusse.»

Füüsilisel kujul on infoekraanid paigaldatud seni Türi, Rapla ja Viljandi ning Tallinna Balti jaama. «Edaspidi on plaanis infoekraane üles panna ka teistesse jaamadesse. Valmidus selleks on olemas üle Eesti,» sõnas Annemari Oherd.

Edelaraudteel on kavas varustada kõik teenindatavad rongijaamad ja peatuspunktid QR-koodidega, mis viitavad antud peatuspunkti infotabloole internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles