Uuring: sotsid saavutasid rekordkõrge toetuse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Sotsiaaldemokraatlikku erakonda toetas jaanuaris 13 protsenti valijatest, mis on erakonna viimase viie aasta parim tulemus.

Ühtlasi möödusid sotsiaaldemokraadid esimest korda pärast riigikogu valimisi toetuselt Isamaa ja Res Publica Liidust, keda toetas jaanuaris 12 protsenti valijatest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalses kaameras» tutvustatud rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori uuringut.

Kõige populaarsemad parteid olid Emori küsitluses endiselt Reformierakond ja Keskerakond. Reformierakonda toetas 30 protsenti valijatest ehk ühe protsendipunkti võrra enam kui detsembris. Keskerakonna toetus oli jaanuaris 28 protsenti ehk seitsme protsendipunkti võrra vähem kui detsembris.

Pisut kasvatasid kuuga oma toetust opositsioonilised Rohelised ja Rahvaliit. Rohelisi toetas jaanuaris 9 protsenti ning Rahvaliitu 6 protsenti valijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles