Kohus asendas roolijoodiku aresti töötundidega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldkasulik töö.
Üldkasulik töö. Foto: SCANPIX

Rakvere politsei taotles kuuajalist aresti mehele, kes põhjustas purjuspäi liiklusõnnetuse, kuid kohus asendas mehele karistuseks määratud 25 arestipäeva üldkasuliku tööga.

Eile toimus Rakvere kohtumajas istung 28-aastase Marguse üle, kes möödunud aasta 11. novembril põhjustas liiklusõnnetuse Rakvere lähedal. Sõpradega tarbiti eelnevalt koos alkoholi ning seejärel otsustati sõiduautoga Opel sõita linnast Sõmeru poole.

Margus tunnistas, et ajas autoroolis olles sõbraga juttu, kui ühel hetkel märkas ees olevat ringteed. Pidurdada oli aga liiga hilja ja ta sõitis vastu maanteevalgustuse posti. Autos viibinud kolmest inimesest keegi viga ei saanud.

Dokumentide kontrollis selgus, et mehel polnud politseile esitada juhiluba, sõidukil oli tegemata ülevaatus ja liikluskindlustus. Samuti sõitis Margus kinnitamata turvavööga.

Politsei taotles liiklusrikkujale 30 päeva aresti. Kohtunik määras karistuseks 25 päeva aresti, mille asendas 50 üldkasuliku töötunniga, mis tuleb kahe kuu jooksul ära teha.

«Esmajärjekorras tuleb liikluses väärtustada enda ja kaasliiklejate elu ning vältida selle ohtu seadmist,» ütles Rakvere politseijaoskonna kohtuväline väärteomenetleja Ave Uue. Ta lisas, et karistused sõltuvad rikkumise iseloomust, kuid samas tuleb arvestada sellega, et joobeseisundis autorooli istumisele ei saa olla mitte ühtegi vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles