Assange kandideerib Austraalia senatisse

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange 27. veebruaril pressikonverentsil Londonis.
Julian Assange 27. veebruaril pressikonverentsil Londonis. Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange kavatseb kandideerida Austraalia senatisse, teatas organisatsioon täna Twitteris.

Austraalia kodanikust Assange’i ootab Suurbritannias väljasaatmine Rootsi seoses süüdistustega seksuaalses rünnakus. Assange eitab kuritegu, on väljasaatmisotsuse edasi kaevanud ning viibib praegu kautsjoni vastu vabaduses, vahendas AFP.

Wikileaksi teatel ei paista 40-aastase Assange’i ebaselge tulevik siiski häirivat pürgimist Austraalia parlamendi ülemkotta.

«Oleme avastanud, et Julian Assange’il on võimalik vahi all viibides Austraalia senatisse kandideerida,» teatas Wikileaks. «Julian on otsustanud kandideerida.»

Millises osariigis Assange parlamenti pürgida üritab, on veel lahtine. Wikileaks kavatseb esitada kandidaadi ka alamkoja valimisteks ning teha seda peaminister Julia Gillardi koduringkonnas Victoria osariigis. Valimised peaksid toimuma tuleval aastal.

Austraalia valitsus on Wikileaksi avalikult sarjanud, Gillard nimetas USA diplomaatiliste telegrammide avaldamist 2010. aastal äärmiselt vastutustundetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles