Toomla: sanktsioonid Vakrale ja Laanetile looksid halva pretsedendi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla
Rein Toomla Foto: Toomas Huik

Kui Keskerakond kehtestaks Kalle Laanetile ja Rainer Vakrale aukohtu otsusest tulenevalt sanktsioonid, siis looks see pretsedendi, kus iga erakonna liige võib hakata teist kergekäeliselt aukohtusse andma, leiab politoloog Rein Toomla.


«Kui aukohus peaks nüüd nende vastu mingisuguseid sanktsioone tegema, siis tekitavad nad sellega olukorra, et iga liige võibki hakata kõiki asju aukohtusse viima. Iseenesest ei ole see muidugi keelatud, aga tekib küsimus, kas sellist asja peaks soosima,» ütles Toomla ERR-i uudisteportaalile.

Toomla pakkus välja, et ükskõik millise erakonna juures võiks olla selline institutsioon, mis võtaks vastu otsuseid, kas üldse hakata midagi arutama.

«Iga erakond peaks nagu vältima sellist olukorda, kus hakatakse tavaliselt ka erakonna liidrite hulka kuuluvaid isikuid järjest andma aukohtusse - see ei ole mitte ühegi erakonna huvides,» märkis Toomla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles