Diplomaat: Saudi Araabia relvastab Süüria mässulisi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saudi Araabia saadab Süüria mässulistele sõjalist varustust, et nii peatada president Bashar al-Assadi režiimi repressioone oma rahva vastu, teatas täna kõrge araabia diplomaat.

«Saudi sõjaline varustus on teel Jordaaniasse, et relvastada Vaba Süüria Armeed,» ütles anonüümsust palunud diplomaat AFP-le. «See on saudide initsiatiiv, et peatada Süüria tapatalgud.»

Diplomaat lubas, et üksikasjad avaldatakse hiljem.

Saudi Araabia sulges üleeile oma saatkonna Süürias ja viis sealt kõik töötajad minema.

Riyadh on koos viie teise Pärsia Lahe Koostöönõukogu liikmesriigiga protestiks tsiviilisikute tapmise pärast saatnud ka riigist välja Süüria suursaadiku.

Saudi välisminister prints Saud al-Faisal kaitses sel kuul Süüria opositsiooni õigust end relvastada. Kuningas Abdullah on varem kutsunud üles rakendama kriitilisi meetmeid Süüria vastu.

Süüria informatsiooniminister Adnan Mahmoud ütles eelmisel nädalal AFP-le, et Saudi Araabia ja Katar toetavad Süürias tegutsevaid relvastatud terrorijõuke ning on süüdi sellest johtuvas vägivallas.

Sama süüdistust kordas Damaskus ka täna, pärast kaht tohutut plahvatust pealinnas.

Süüria aktivistide sõnul on aasta eest alanud ülestõus Assadi vastu nõudnud 9100 inimelu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles