Jõhvis said täna kaks inimest vingugaasimürgituse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ahjusiiber.
Pildil ahjusiiber. Foto: Sille Annuk

Täna pealelõunal said Ida-Virumaal Jõhvis raske vingugaasi mürgituse kaks vanemat naisterahvast, kes olid liiga vara sulgenud kamina siibri.

Täna kell 13.51 teatati häirekeskusele, et Jõhvi linnas Lennuki tänava elamus on kaminat köetud ja majas viibinud kaks inimest arvatavasti vingumürgituse saanud, teatas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjate ja meedikute kohale jõudes selgus, et maja elutoas diivanil istusid kaks meelemärkuseta eakamat naisterahvast, kes olid kamina siibri liiga vara sulgenud. Päästjad aitasid kannatanud kiirabiautodesse, avasid aknad ning kontrollisid sündmuskoha edasist tuleohutust. Vinguandurit ega suitsuandurit majas ei olnud. Kannatanud toimetati kiirabiautodega
haiglasse.

Päästeamet juhib inimeste tähelepanu - kuna väga mürgine vingugaas on värvitu ja lõhnatu, ei pruugi inimene selle olemasolust ruumis ise aru saada ning võib vingumürgitusse surra. Vingugaasi sissehingamise järel ei saa inimese organism enam piisavalt hapnikku ning selle tegevus on häiritud.

Vingumürgituse vältimiseks ei tohi kütteseadmetel siibrit liiga ruttu kinni lükata, pigem viivitada sellega kauem. Vingugaasile reageerib üksnes spetsiaalne vinguandur, suitsuandur sellest märku ei anna.

Tulekahju ajal eraldub vingugaas tavaliselt koos teiste gaasidega ja levib põlengusuitsu. Siis annavad inimesele varakult ohust märku majapidamisse õigesti paigaldatud ja hooldatud suitsuandurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles