Mihkelson: Venemaa survestab märtsipommitamise temaatikaga USAd

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas. Foto: SCANPIX

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni hinnangul survestab Venemaa USAd sel nädalal poliitiliste avaldustega mitmel suunal.

«Ühendriikide ja Venemaa suhetes on täna selline seis, kus Venemaa püüab survestada ameeriklasi teatud järeleandmistele mõningates küsimustes, eriti, mis puudutab jätkuvalt raketikaitse temaatikat Euroopas,» ütles Mihkelson, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tema hinnangul pole need avaldused suunatud niivõrd meile, vaid on tehtud näpuviibutusena USA suunas. Ta meenutas nädala keskel Venemaa riigiduumas kõlanud retoorikat, kui üks saadik küsis välisministrilt, mida teeb Venemaa suure sõjalise ohu ärahoidmiseks, mis lähtub Balti riikides jõudu koguvast tugevast NATO grupeeringust,

«Ennekõike on selle asja taga minu arvates see, et Venemaa püüab ikkagi ära hoida NATO suuremat ühtsust ka Ida- ja Kesk-Euroopas ning hoida eemal võib-olla mõningaid tegevusi, mida NATO on planeerinud Poolas, Rumeenias ning Balti riikides,» arvas väliskomisjoni esimees ning soovitas Venemaa avaldusi rahulikult võtta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles