Vana mees süttis õues ringi käies

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koduõuel küünlaga askeldanud vana mehe riided võtsid äkki tuld ja papi lahvatas üleni leekidesse, põleva mehe päästis juhuslikult mööda sõitnud tuletõrjuja.


«Algul vaatasin, et on lõke. Aga siis nägin, et lõke liigub,» meenutab Õhtulehes Orissaare päästekomando meeskonnavanem Peeter Kiirend eelmise reede õhtul kell 18.15 Virtsu kandis juhtunud enneolematut tuleõnnetust.

Tuletõrjuja peatas leeke märgates auto ja tormas maanteest paarikümne meetri kaugusel lõõmava tulekahju juurde ning alles lähemale jõudes sai mees aru, et tegu on inimesega.

Kiirend haaras maast riidetüki ja püüdis esmalt kustutada mehe habet ja rinnaesist, et hingamisteed vabaks saaksid, kui kannatanu oli praktiliselt kustutatud, tuli appi teine möödasõitja.

Pärast põlengu kustutamist suutis vanamees isegi rääkida, oskas öelda oma nime ja vanust ning rääkis, et õues olles süütas küünal ta püksid.

Üliränkade põletushaavadega tuleohver viidi ravile Pärnu haiglasse, kus ta on intensiivraviosakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles