USA vabariiklaste eelvalimised Puerto Ricos võitis Romney

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney.
Mitt Romney. Foto: SCANPIX

USA valduses Puerto Ricos eile toimunud vabariiklaste presidendikandidaadi eelvalimised võitis endine Massachusettsi kuberner Mitt Romney, teatas kohalik valimiskomisjon.

Romney kogus 83,4 protsenti häältest. Teise koha sai endine Pennsylvania senaator Rick Santorum 7,7 protsendiga. Kolmas oli endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich kahe protsendiga ning neljas esindajatekoja liige Ron Paul 1,1 protsendiga.

Kariibi mere loodeosas asuvatel saartel võisteldi vaid 20 delegaadi häälte pärast, kuid vabariiklastest kandidaatidele on Puerto Rico Ühenduse eelvalimiste tulemused äärmiselt tähtsad hispaaniakeelse elektoraadi võtmerolli tõttu valimiste lõpptulemustele.

Järgmised eelvalimised toimuvad homme Illinois' osariigis, kus kaalul on 54 delegaadi hääled. Arvamusküsitluste põhjal on Romneyl ja Santorumil võrdne toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles