Aasia on maailma suurim tavarelvastuse importija

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India armee sõdurid.
India armee sõdurid. Foto: SCANPIX

Aasia on maailma suurim relvastuse importija, selgub Stockholmi Rahvusvahelise Rahu-uuringute Instituudi (SIPRI) täna avaldatud raportist.

Viimasel viiel aastal on Aasia ja Okeaania osakaal maailma tavarelvastuse impordi mahust olnud 44 protsenti. Euroopa osakaal oli samal ajal 19 protsenti, järgnesid Lähis-Ida 17 protsendi, Põhja- ja Lõuna-Ameerika 11 protsendi ja Aafrika üheksa protsendiga.

Riikide arvestuses oli India sel perioodil maailma suurim relvaostja kümne protsendiga, talle järgnesid Lõuna-Korea kuue, Hiina ja Pakistan kumbki viie ning Singapur nelja protsendiga, ütles relvastuskontrolli ja desarmeerimisküsimustele keskenduv SIPRI oma raportis.

Nimetatud viis riiki moodustasid 30 protsenti kogu rahvusvahelise relvaimpordi mahust.

India relvaostud kasvasid 2002.-2006. ja 2007.-2011. aasta vahel 38 protsenti, ütles SIPRI.

Hiina, kes oli 2006. ja 2007. aastal maailma suurim tavarelvastuse ostja, on nüüd kukkunud neljandale kohale. Samas on suurenenud Hiina relvaeksport. Hiina on USA, Venemaa, Saksamaa, Prantsusmaa ja Suurbritannia järel kuuendal kohal.

Euroopas oli aastail 2007-2011 suurim relvaostja Kreeka.

Aastail 2002-2011 suurenes Süüria relvaimport 580 protsenti. Talle järgnes Venezuela 555 protsendi ja Maroko 443 protsendi suuruse kasvuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles