Veebruaris kasvas röövimiste ja peksmiste arv

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senisest sagedamini lasti rusikad käiku Ida-Virumaal, Harju- ja Jõgevamaal.
Senisest sagedamini lasti rusikad käiku Ida-Virumaal, Harju- ja Jõgevamaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi statistika kuritegevuse märgatavat tõusu ei näita, tuli politseil veebruaris senisest enam tegeleda röövimiste ja kehalise väärkohtlemise juhtumitega.

Justiitsministeeriumi statistika kohaselt pandi veebruaris toime 6112 kuritegu, mida on ühe protsendi võrra rohkem, kui eelmisel aastal samal perioodil, teatas ministeerium.

«Positiivne selle aasta esimese kahe kuu juures on ka see, et raskete isikuvastaste kuritegude arv on langenud, sealhulgas mõrvade ja tapmiste arv, mis on vähenenud viie võrra. Vähenenud on ka raske tervisekahjustuse tekitamine,» ütles justiitsminister Kristen Michal.

Ministri sõnul jätku mullu alanud varguste arvu vähenemine – üldarvuna oli aasta esimesel kahel kuul vargusi 79 juhtumi ehk kolme protsendi võrra vähem.

«Negatiivsest poolest tuleb esile tuua kehaliste väärkohtlemiste juhtumite arvu kasv 98 juhtumi ehk 14 protsendi võrra,» sõnas minister. Ta lisas, et selliste juhtumite puhul on läbivaks jooneks alkohol, mis on suure osa selliste kuritegudega seotud.

Peksmisjuhtumeid lisandus põhiliselt Harju-, Jõgeva- ja Ida-Virumaal, teistes maakondades olulist muutust ei toimunud. Tallinnas registreeriti 304 kehalist väärkohtlemist ehk 56 kuritegu enam kui 2011. aasta samal perioodil, Narvas 57, Tartus 51 ja Kohtla-Järvel 25.

Samuti on üheksa juhtumi võrra enam röövimisi. «Röövimiste arvu viisid selle aasta alguses üles röövimised Ida-Virumaal ning loodame, et järgnevatel kuudel vahe möödunud aastaga väheneb,» lausus minister.

Suurima languse tegi aga läbi võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemise kuritegude arv, mille põhjuseks oli eelmisel aastal võltsraha suurem avastamine seoses euro käibeletulekuga, ning mis nüüd langes tagasi normaalsele tasemele.

Samuti on oluliselt vähenenud kelmuste arv, mis langes pea viiendiku võrra, ning narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise kuritegude arv, mida registreeriti kahe kuuga 84 (eelmise aasta samal perioodil 119). Neist enamik ehk ligi kolmveerand oli Harjumaal. Tallinnas registreeritud kuritegudest pool pandi toime Põhja-Tallinna ja Mustamäe linnaosades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles