Prantsuse valimiskampaania peatati Toulouse’i tulistamise tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande (keskel) ja Toulouse'i linnapea Pierre Cohen (Hollande'ist vasakul) tulistamiskohale saabumas.
Francois Hollande (keskel) ja Toulouse'i linnapea Pierre Cohen (Hollande'ist vasakul) tulistamiskohale saabumas. Foto: SCANPIX

Prantsuse presidendivalimiste kampaania seiskus esmaspäeval tulistamise tõttu Toulouse’i juudi koolis, kus tundmatu isik tappis õpetaja ja kolm last.

Nii president Nicolas Sarkozy kui ka sotsialistide presidendikandidaat François Hollande tühistasid kampaaniaüritused ja sõitsid Toulouse’i.

Sarkozy kuulutas teisipäevaks kõigis Prantsuse koolides välja leinaminuti ning lubas, et riik kasutab kurjategija väljaselgitamiseks kõiki vahendeid.

«Me ei tohi terroriga silmitsi seistes vankuma lüüa,» ütles Sarkozy mõrvapaigas. «Prantsusmaa territooriumil ei saa niimoodi lapsi tappa, ilma et selle eest tuleks vastust anda.»

«Täna on Prantsusmaal rahvuslik leinapäev. Tahan öelda kõigile juudikogukonna juhtidele, et kogu Prantsusmaa seisab nende kõrval,» lisas Sarkozy.

Hollande kutsus kogu riiki tulistamiste järel ühte koonduma.

«Me peame tegema kõik tagamaks, et antisemitism ja rassism saavad kogu riigilt kindla vastulöögi,» ütles presidendikandidaat.

Hollande’i kampaaniajuhi Benoit Hamoni sõnul on kampaaniaüritused ohvrite mälestuse austamiseks peatatud.

Pühapäeval avaldatud arvamusküsitluse kohaselt toetaks 22. aprilli esimeses valimisvoorus Hollande’i 27 ja Sarkozyd 27,5 protsenti valijaist, kuid teises voorus hääletaks Hollande’i poolt 54 ja Sarkozy poolt 46 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles